Od The Voicea do Šansone: Marjan i Katarina publici ce napokon predstaviti svoju ‘indigo bebu’

11.kolovoza.2017, 14:47 admin

Marjan Slavica i Katarina Vučetić, dvije individue koje čine Indigo, prije nešto više od godinu dana odradili su svoj prvi koncert, a danas više ni ne znaju koliko je iza njih odrađenih gaža.

– Mislim da je pred prvi nastup veća trema bila zbog obitelji koja je došla na koncert, nego samog nastupa. Uvijek je najteže pjevati pred ljudima koje poznaješ jer oni su najveća podrška, ali i najveća kritika. Inače, što se tiče treme, uvijek nam je veća na manjoj pozornici. Kad dođeš s The Voicea na malu pozornicu ,gdje si sam s gitarom, treba imati dosta energije da ljude zainteresiraš jer su oni tu zbog tebe, kažu nam Marjan i Katarina koji su od prvog nastupa održali popriličan broj koncerata i postali prepoznatljivo lice u županiji.

Njihova priča započela je na The Voiceu gdje su osvojili glavnu nagradu. Ne, ne mislimo na pobjedu u emisiji, već na onu posebniju – pronašli su jedno drugo.

Od The Voica do dua, Katarinu i Marjana povezala  je ista želja i glazbena kompatibilnost.

 

U subotu,19. kolovoza, predstavit će se s autorskom pjesmom ‘Svojim snom’ na festivalu Dalmatinske šansone u Šibeniku.

– Cijeli život nešto pišem, stvaram, ali nikad nisam mislila da ću jednog dana nastupati na Šansoni sa svojom pjesmom. Našom pjesmom. Kako smo uopće odlučili pokušati? Pa, ideja se rodila s prvim zrakama jesenskog sunca kad se sve nekako smirilo i kad smo krenuli razmišljati što sad. Sama pjesma je složeni mozaik dijelova moje knjige koju godinama pišem za svoju dušu, stihova mojih pjesama i komadića trenutaka. Pjesma je spojila riječi koje su od unazad deset godina do danas lebdjele u zraku i čekale da ugledaju svjetlo dana, objašnjava nam Katarina.

Kad su stvarali pjesmu vodili su se željom da naprave pjesmu koja će biti za prvi ples, pjesmu koja sadrži priču od početka do kraja i koje će postati himna zaljubljenih.

– Nastup na Večerima dalmatinske šansone velika je stvar, pjevaš svoju pjesmu, sviraš nešto svoje i publici daješ cijelog sebe. Pjesma je nastala u prosincu prošle godine, Šansone su krajem kolovoza i kako je čekala skoro devet mjeseci da izađe vani, ona je uistinu naša ‘indigo beba’, priča nam Katarina.

 

– Neki dan smo na radiju čuli poznatu melodiju i shvatili da je to naša pjesma. Čudan osjećaj. Pustio si je u svijet kao da nije tvoja, sada pripada svima, nadovezuje se Marjan.

Koliko je velika čast nastupati na festivalu, Marjanu je posebno drago što će pozornicu dijeliti s ‘Librom’.

– Libar je posebna priča, veliki sam obožavatelj njihovog rada i bio sam na velikom broju njihovih koncerata, a sad ćemo biti na istoj pozornici. Život je uistinu čudo, netko tko ti je prije bio idol, sad s tobom dijeli isto mjesto pod reflektorima, priča Marjan koji je u međuvremenu i upoznao članove benda.

 

Marjan i Katarina rado su viđena lica u šibenskim lokalima i klubovima gdje nastupaju, ali kako nam otkrivaju, kvaliteta im je prije kvantitete i trude se održati balans s nastupima.

– Oboje radimo i potrebna je ponekad dobra logistika kako bi uskladili posao i ljubav prema glazbi, ali uspijevamo. Glazba je ono što volimo i onaj trenutak kad to postane posao, gubi se smisao, otkrivaju nam.

 

Marjan je oduvijek htio pjevačicu, Katarina gitarista. Jedan glazbeni show na koji su se oboje spontano prijavili ispunio je njihov san, a za tjedan dana predstavit će se publici sa ‘Svojim snom’.

Šansona 2023